Het afscheid van een door jou geliefd persoon is een emotionele gebeurtenis. Niet alleen sta je stil bij het verdriet van het gemis maar ook bij het leven van de overledene en de manier waarop hij of zij jouw leven verreikte. Dit is een moment van rust in jezelf waar je de tijd voor moet nemen tijdens het afscheid.

 

Op dat moment kan ik iets voor je betekenen. Je hoeft als nabestaande niet na te denken over hoe je deze dag moet beleven. Als fotografe kan ik de dag voor jou en de andere nabestaanden vastleggen waarbij ik let op alles wat er tijdens het afscheid gebeurd tot in de kleinste details.

 

Tijdens de afscheidsdienst blijf ik op de achtergrond, ik flits niet en ik neem zoveel mogelijk een vaste positie in. Ik ben niet onzichtbaar maar stel mij bescheiden op. Wel wil ik thuis komen met de gewenste foto’s en zal daarin een gepaste middenweg zoeken.

 

Vooraf bespreek ik dan ook de wensen en het verloop van het afscheid met de familie, een aangewezen contactpersoon of de uitvaartondernemer.

 

Er zijn vele momenten waarbij ik aanwezig zou kunnen zijn, denk bijvoorbeeld naast het afscheid ook aan de opbaring, het sluiten van de kist of de asverstrooiing. Ik kan zowel voor als na de dienst op diverse locaties aanwezig zijn, ook kan ik onderweg fotograferen bij bijzonder vervoer, indien mogelijk.

 

Als aanvulling op de fotografie kan ik een herinneringsboek maken. Dit kan bestaan uit de foto’s van het afscheid, foto’s van het leven van de overledene, een portret, de rouwkaart, teksten, afbeeldingen van bijvoorbeeld een schilderij, een logo of dergelijke.

 

Naast de herinneringsboeken met fotografie kan je ook de keuze maken om een herdenkingsboek te maken met door familie en vrienden aangeleverde foto’s, teksten, tekeningen en dergelijke. Een boek over het leven van een overledene en diens interesses en motivaties tijdens zijn of haar bestaan.

 

De voorbeeldfoto’s op mijn website zijn zorgvuldig gekozen. Nabestaanden zijn in deze onherkenbaar in beeld of ik heb toestemming om deze beelden te mogen gebruiken.

 

Mocht je toch een beter totaalbeeld van mijn uitvaartfotografie, herinneringsboeken en herdenkingsboeken willen hebben dan kan je altijd een afspraak met mij maken waarbij ik verdere uitleg kan geven over mijn werkwijze. Dit aan de hand van een aantal voorbeeldboeken waarbij ik toestemming van de familie heb om ze te mogen tonen.

 

Voel je vrij om contact met mij op te nemen!

 

Werk in opdracht.