Brocantes Frankrijk, ezels aanschouwen

Zondagochtend, het gras nog nat, de zon prijkt aan de hemel maar de hitte bereikt de aarde nog niet. Vanuit de verre omgeving komen de Fransen maar ook Belgen, Engelsen, Duitsers en Nederlanders samen op een plaatselijk grasveld waar de wijn-/biertent al klaar staat voor de lange lunch op het heetste moment van de dag.

 

De sfeer is gemoedelijk, de tafels vol tweedehands spullen staan klaar. Daarachter de stoelen, een picknicktafel om aan te eten, de auto met verkoelende drankjes in een koelbox. Parasols staan over het glooiende terrein uitgestald. De dorpsbewoners zijn op alles voorbereid.

 

Ezels, paarden en honden lopen rond of kijken toe. De oren worden gevuld met muziek waarin minstens 1 accordeon de hoofdrol speelt. Tevreden blikken vullen de lege handen en tassen met mooie spullen, het kleine geld verdwijnt uit de portemonnees.

 

De geur van franse kazen, stokbrood, croissantjes en smeulend vlees ruik je meer en meer naarmate de dag verloopt, het wordt drukker, mensen ontmoeten elkaar en tonen hun aankopen. Blije gezichten gaan op in de warmer wordende omgeving.

 

Het is weer een mooie sfeervolle zondag in Frankrijk, tijd voor een verkoelend drankje.

 

Vrij werk.