Leven en meeleven met kanker

Hallo, ik ben nog niet dood!

Monique werd van de ene op de andere dag patiënt, diagnose borstkanker. Maar gelukkig met de mededeling ‘Je zit aan de goede kant van de streep’. Dit gaf haar de kracht en de rust om de schouders eronder te zettenen het behandeltraject van een jaar aan te gaan. Ze vroeg mij, als vriendin en fotografe, om dit proces op beeld vast te leggen.

Het werd een intens, maar ook mooi jaar. Een jaar waarin Monique haar ziekte de baas werd, waarin vriendschappen en familiebanden intensiever werden en waarin het leven vooral ook doorging. Een jaar dat ieder die erbij betrokken was, op zijn eigen manier heeft beleefd.

Met dit boek – waarin de fotoserie en de verschillende belevingen van mensen om Monique heen zijn gebundeld – wil Monique laten zien dat een leven met kanker, hoe heftig soms ook, niet altijd zo zwaar is als mensen denken. En dat je naast patiënt ook gewoon jezelf bent.

Het boek is te bestellen voor 24,95 euro exclusief verzendkosten. Voor meer informatie kan je een mail sturen naar jikke@jikke.com of contact met mij opnemen via 06-24930086.  

Monique en ik kunnen een lezing verzorgen waarin wij ons verhaal vertellen (circa 30 minuten), ons boek presenteren en daarbij een tijdelijke fototentoonstelling kunnen ophangen of op standaards presenteren. Diverse mogelijkheden zijn te bespreken.

Open chat
Hallo.
Kan ik je helpen?