Hallo, ik ben nog niet dood!

Monique werd van de ene op de andere dag patiënt, diagnose borstkanker. Maar gelukkig met de mededeling ‘Je zit aan de goede kant van de streep’. Dit gaf haar de kracht en de rust om de schouders eronder te zetten en het behandeltraject van een jaar aan te gaan. Ze vroeg mij, als vriendin en fotografe, om dit proces op beeld vast te leggen.

Het werd een intens, maar ook mooi jaar. Een jaar waarin Monique haar ziekte de baas werd, waarin vriendschappen en familiebanden intensiever werden en waarin het leven vooral ook doorging. Een jaar dat ieder die erbij betrokken was, op zijn eigen manier heeft beleefd.

Met dit boek – waarin de fotoserie en de verschillende belevingen van mensen om Monique heen zijn gebundeld – wil Monique laten zien dat een leven met kanker, hoe heftig soms ook, niet altijd zo zwaar is als mensen denken. En dat je naast patiënt ook gewoon jezelf bent.
Er staan belevingen van 22 mensen beschreven zoals oa van (schoon)familie en vrienden, Monique’s leidinggevende, haar arts en een schoolpleinmoeder. Mensen die al dichtbij haar stonden of door haar ziekte dichterbij haar kwamen staan. Hierdoor is het boek zeer geschikt voor mensen die aan het begin van een behandelingstraject staan of naast degene staat die ziek is.

Aanbieding: gratis verzendkosten t/m 31 december. Een mooi inhoudelijk cadeau voor de feestdagen! Nu te bestellen voor 24,95 euro INCLUSIEF verzendkosten. Voor meer informatie kan je een mail sturen naar jikke@jikke.com of contact met mij opnemen via 06-24930086.  

Monique en ik kunnen een lezing verzorgen waarin wij ons verhaal vertellen (circa 30 minuten), ons boek presenteren en daarbij een tijdelijke fototentoonstelling kunnen ophangen of op standaards presenteren. Diverse mogelijkheden zijn te bespreken.

Wij zijn ook te volgen via Facebook en Instagram.

Leven en meeleven met kanker

Open chat
Hallo.
Kan ik je helpen?