• In de huidige Corona tijd hebben we te maken met afstand houden, zo ook tijdens het afscheid nemen van een dierbare.
    Al kan je er tijdens de dienst niet bij zijn, er zijn meerdere mogelijkheden om toch je respect te tonen. Rheden, maart 2020.

Waarom afscheidsfotografie?

Beelden kunnen een nabestaande achteraf helpen met de start van de verwerking van hun verlies.
In de roes waarin je het afscheid beleefd zijn er dingen die langs je heen gaan of die je makkelijk vergeet.

Van te voren besteed je veel aandacht aan een persoonlijk afscheid en dit zie je terug in een afscheidsreportage. Sprekers, de beleving van de belangstellenden, mooie woorden op een kaartje bij een bloemstuk, het aansteken van een kaars, een oude jeugdvriend die van ver komt, het zijn sfeervolle beelden.

Wanneer een kind een (groot)ouder verliest en later vragen heeft over het afscheid, zullen foto’s deze vragen kunnen beantwoorden. Met eventuele familie in het buitenland kan je door middel van een fotoreportage goed laten zien hoe het afscheid was. Wanneer er een dierbare op bezoek komt kan je samen foto’s kijken, dat geeft steun.

Als directe nabestaande zit of sta je vaak vooraan bij het afscheid en zie je niet wat er achter je gebeurd, wat wel mooi is om nadien terug te zien. Tijdens het fotograferen is Jikke zoveel mogelijk op de achtergrond aanwezig, draagt onopvallende kleding, geen hakken en flitst niet. Maar om goeie foto’s te kunnen maken kan ik niet “onzichtbaar” zijn, dit kan vooraf besproken worden.

Bij iedere opdracht lever ik standaard een foto basisboek met de bewerkte foto’s naar keuze. Een keuze in overleg vind ik erg belangrijk, een nabestaande zal op andere details letten.
De foto’s rondom het afscheid kunnen ook verwerkt worden in een persoonlijk herinneringsboek. Dit boek kan in een (kleine) oplage geleverd worden waar naar wens allerlei zaken aan toegevoegd kunnen worden die te maken hebben met het proces van afscheid.

Ook is er een mogelijkheid om te kiezen voor een levensboek voor een overzicht van een waardevol leven aan de hand van bestaande foto’s, documenten ed door de jaren heen. Een mooie manier om terug te kijken. Levensboeken maak ik ook voor mensen die hun eigen leven graag in beeld brengen wanneer zij op hun leven terug kijken tot dan toe.

Behoefte aan meer informatie? Ik hoor het graag!

Open chat
Hallo.
Kan ik je helpen?