Wat is jouw Rheden Joram van Breda 2

Wat is jouw Rheden?

Een mooie zonnige dag, onderweg met de fotocamera naar Laag Soeren. Schrijver Frank de Smit, uit hetzelfde dorp als ik – De Steeg – ontmoet ik in een huis dat half af is maar waar ik gelijk vol bewondering naar kijk. Joram van Breda, de eigenaar van dit huis bouwt zijn huis namelijk helemaal zelf van grond af aan, of eigenlijk vanaf de graafwerkzaamheden in de grond  af aan met hulp van familie en vrienden wanneer nodig. Over een paar jaar ziet hij hier een mooie toekomst met zijn vriendin.

De vele hergebruikte elementen met daarbij de prachtigste verhalen over waar hij de materialen vandaan gehaald heeft, zie je overal terug. Duurzaamheid in de tweedehands materialen en de bouw door oa te isoleren met stro laat zien hoezeer Joram zich vastbijt in de mogelijkheden en een passie heeft om een zo mooi mogelijk huis te bouwen waar hij zoveel mogelijk volgens ideale omstandigheden leven kan.

Het is erg inspirerend om te fotograferen voor de campagne ‘Wat is jouw Rheden’ in opdracht van de Gemeente Rheden in samenwerking met Myrthe Meurders en Andrea Hodzelmans van Zuiver C.
Voor het complete verhaal van Joram zie www.watisjouwrheden.nl/inspiratie-inwoner-joram-laag-soeren/